Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι (mud cake) , νηστίσιμο, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!

Αυτό το θεϊκό κέικ είναι τόσο υγιεινό όσο και απολαυστικό , είναι τόσο “κολασμένο” που κωλύομαι να το προτείνω σαν νηστίσιμο κέικ…Mόνο το στερητικό μόριο -νη της νηστείας δεν έχει…. Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που περιέχει ταχίνι και μαύρη σοκολάτα , είναι υγρό και “λασπερό” εξ ού και η ονομασία mud  (= λάσπη) cake . Λιώνει αργά στο στόμα , το ταχίνι κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του όσο πρέπει και είναι πολύ χορταστικό . Αποτελεί τέλεια πηγή ενέργειας που χορταίνει και ικανοποιεί απόλυτα το αίσθημα της πείνας αλλά και της αναζήτησης για κάτι “πολύ σοκολατένιο”. Aαααα …και προσοχή στις θερμίδες.
Δείτε το :

keik sokolata taxini1
Υλικά (για μια φόρμα 26-28 εκ.) :

250 γρ. ταχίνι
50 ml. κονιάκ
250 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
280 γρ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. κοκ. φαρίνα
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν

keik sokolata taxini2
keik sokolata taxini3
keik sokolata taxini4
keik sokolata taxini5
keik sokolata taxini6
keik sokolata taxini7
keik sokolata taxini8
keik sokolata taxini9
keik sokolata taxini10
keik sokolata taxini11


Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε  καλά το ταχίνι με το κονιάκ , το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι . Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει (να μην καίει , όχι να παγώσει) . Προσθέτουμε τότε στη λιωμένη κουβερτούρα τη ζάχαρη και τα ανακατεόυμε επίμονα μέχρι να ενωθούν καλά . Ενώνουμε τότε το μίγμα του ταχινιού με το μίγμα της κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε καλά! 
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας για λίγο ακόμα . 
Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ , το οποίο είναι αρκετά σφιχτό σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα (και στα πλάγια)  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα , για 30 περίπου λεπτά . Όταν ψηθεί , το βγάζουμε από το φούρνο αλλά δεν το ξεφορμάρουμε αμέσως . Περιμένουμε να κρυώσει και τότε το βγάζουμε από τη φόρμα και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα . 
Το κόβουμε σε κομμάτια και το … εξαφανίζουμε . 
Τη συνταγή πήρα από το εξαιρετικό site Koykoycook.gr της…εξαιρετικής Ρένας Κώστογλου και την ευχαριστώ πολύ γιατί το κέικ αυτό έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου . Αξίζει να επισκευτεί κανείς το site αυτό , είναι σωστή “εγκυκλοπαίδεια”!


Καλή επιτυχία!

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/keik/1368-keik-nhstisimo-me-taxini-sokolata-koybertoyra-mud-keik

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *