VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

 Εξαιρετικό κέικ με υπέροχη υφή λόγω της μαύρης μπύρας που του χαρίζει μια φυσική υγρασία στο εσωτερικό του. Το γλάσο σοκολάτας είναι απαραίτητο!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής: 20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 αυγά
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτάκια μαύρη μπύρα (των 330ml)
  • 5 κουτ. σουπ. κακάο
  • 4 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν στο μείγμα.
2. Ρίχνετε την μπύρα και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και το προσθέτετε εναλλάξ με το γιαούρτι στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχετε μια αφράτη και παχύρευστη ζύμη.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή και ψηλή φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 36 εκατοστών. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί μα την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα ανακατεύετε καλά το γλάσο να ομογενοποιηθεί.
5. Κόβετε το κέικ με ένα μαχαίρι με δόντια, οριζόντια σε τρεις ισοπαχείς δίσκους. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα, απλώνετε 1/3 από το γλάσο, βάζετε τον δεύτερο δίσκο από πάνω και απλώνετε 1/3 γλάσο. Τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο και περιχύνετε με το υπόλοιπο γλάσο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσετε τρία ταψάκι μια χρήσης και να μοιράσετε σε αυτά το μείγμα του κέικ. Προσθέστε αν θέλετε τριμμένο καρύδι.

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *