Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ, στο οποίο η προσθήκη της κανέλας ανεβάζει επίπεδο γεύσης του. Η επικάλυψη του κέικ με γλάσο σοκολάτας, με ελαφρύ άρωμα και γεύση κανέλας, κάνει το κέικ αυτό ακαταμάχητο.

Μερίδες: 6

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 40 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξυνόγαλα
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα

 

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-sokolataw-kanelaw-me-sokolatenio-glaso/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *