VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Ένα ελαφρύ, γευστικό και αέρινο γλύκισμα για να συντροφέψει τον καφέ ή το γάλα μας. Ή μια ήπια επιθυμία για κάτι γλυκό.
Αλλά που με μια εύκολη τσαχπινιά μεταμορφώνεται σε κάτι διαφορετικό, ένα πιο εκλεπτυσμένο και ενδιαφέρον επιδόρπιο.

Εάν ήταν χειμώνας, θα σας παρότρυνα να το σερβίρετε με ένα πλούσιο σοκολατένιο γλάσο και -αν μας αρέσει η υπερβολή- τριμμένο μπισκότο. Τώρα όμως δεν χρειάζεται.
Άλλωστε η ευχάριστα ξινούτσικη γέμιση δένει τόσο όμορφα με το σοκολατένιο της περίβλημα, που το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό.

Για πείτε λοιπόν, έχετε κι εσείς καμιά αρνητική εμπειρία από κούριερ ή απλά εγώ είμαι γκρινιάρα;
Κέικ σοκολάτας με γέμιση Oreo cheesecake
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

Chocolate-cake-oreo-cheesecake-filling

Υλικά για 1 φόρμα με τρύπα στη μέση:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γραμμ. κακάο
220 γραμμ. ξινόγαλα

Για τη γέμιση:
400 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
80 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μπισκότα Oreo σπασμένα με το χέρι

Chocolate-cake-oreo-cheesecake-filling

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μίγμα.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τα μπισκότα και με απαλές κινήσεις τα ενσωματώνουμε χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα μας.

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλα. Αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.

Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στη φόρμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανοίγουμε ένα «αυλάκι» γύρω-γύρω και εκεί μέσα αδειάζουμε τη γέμιση.
Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνουμε το κέικ για 60-70′ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Chocolate-cake-oreo-cheesecake-filling

http://theonewithallthetastes.com/2013/06/oreo-cheesecake.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *