Creta Carob
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

9 κουταλιές της σούπας (125 γρ) ανάλατο βούτυρο

200 γρ πικρή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια (70%)

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1/3 φλιτζανιού (40 γρ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζανιού ( 30 γρ) κοσκινισμένο άγλυκο κακάο σκόνη

4 μεγάλα αυγά χωρισμένα( κρόκους και ασπράδια)

1 φλιτζάνι (200 γρ) άσπρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας ( προαιρετική)

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 C.

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι η τσέρκι 22 cm.

Στρώστε χαρτί ψησίματος μέσα στο ταψί ..Βουτυρώστε το και αυτό .

Λιώστε το βούτυρο ..

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέστε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας νερό ,

το μπαίκιν,το αλεύρι και το κακάο.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μαζί με 1 κουταλιά νερό

και την εσάνς βανίλιας ..

Ρίξτε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας,

Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.

Ενσωματώστε την μαρέγκα πολύ απαλά μέσα στο μείγμα της σοκολάτας .

Ψήστε για 40-45 λεπτά …Βγάλτε το από τον φούρνο.

Αφήστε το ακόμα 5 λεπτά μέσα στην φόρμα.

Τρώγεται σκέτο η με σαντιγί η με παγωτό …





ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!











(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *