Κέικ σοκολάτας με πουρέ κάστανο, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!

  • Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι μπήκε ο χειμώνας είναι φουρνίζοντας ένα υγρό-σοκολατοκέικ με επίγευση κάστανο. Όλο το σπίτι μυρίζει κάστανο και νιώθεις την ανάγκη να κάνεις αντίστροφη μέτρηση για
  • τα Χριστούγεννα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το κέικ

  • 435 γρ κρέμα/πουρέ κάστανου (διαθέσιμο στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Βούτυρο 50 γρ (μαλακό)
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το icing

  • 110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμoκρασία δωματίου
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμoκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη (τη ρίχνουμε σιγά-σιγά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κέικ

  • Ανακατεύουμε τον πουρέ κάστανου με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
  • Τα ανακατευουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρηάχνη, σαν να φτιάχνουμε μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα κάστανο με τη σοκολάτα και το αλεύρι και διπλώνουμε μέσα το μείγμα μαρέγκας.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αποσπόμενη βάση (ή τσέρκι) με διάμετρο 24 εκατοστάπερίπου και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε δερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το icing

  • Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την εσάνς και λίγη-λίγη τη ζάχαρη.
  • Σταδιακά και με προσοχή ρίχνουμε λίγο γάλα (ίσως δεν το χρειαστεί όλο).
  • Ελέγχουμε να έχει τη ρευστότητα που θέλουμε για να καλύψουμε το κέiκ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *