Απίθανο κέικ σοκολάτας ψυγείου, από την Νίκη Μερκούρη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Είναι μέσα μαλακό και από έξω σοκολάτα που σπάει!
Θα το λατρέψετε, ελαφρύ με μια δροσιά, και συνάμα τη γοητεία της σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά ολόκληρα
βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο από λίγο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι κουάκερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
120 γραμ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το πορτοκάλι, το γάλα, το κονιάκ, τα μυρωδικά και τέλος όλα τα στέρεα υλικά ανακατεμένα.
Τη κουβερτούρα τη λιώνουμε στο τέλος σε μπεν μαρί μόνη της.
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ κ την αλευρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170β για μια ώρα περίπου.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και από εκεί το σερβίρουμε παγωμένο.
 Νίκη Μερκούρη Chef
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *