Κέικ σοκολάτας (υγρό και νηστίσιμο), από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!
Κι όμως αυτό το κέικ είναι νηστίσιμο!
Όποιος το δοκιμάσει δεν θα το πιστεύει, γιατί πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μη νηστίσιμα!
Σούπερ σοκολατένιο, υγρό και αμαρτωλό!
Πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό!
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! 😉
Υλικά:
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 κ. σ. ξύδι
- 2 φλ. κρύο νερό
- 3/4 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
- 3 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
- 6 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ. αλάτι
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- Σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα το κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.
5. Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε, ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
6. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει το κέικ και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
http://www.foodstates.gr/2014/04/blog-post.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κλασσικό κέικ 1-2-3-4, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κλασικό μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ με άρωμα πορτοκάλι, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vi...
Ανοιξιάτικο κέικ με φράουλες, από τηναγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Σοκολατένιο κέικ με καραμελωμένα μήλα, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Εκπληκτικό κέικ μόκα-σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Διπλά σοκολατένιο κέικ από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Αφήστε μια απάντηση