Λάβα κέικ, από την Νικολέτα Τζηρίνη και το thinkdrops.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι κάποιες μέρες που θες ένα γλυκό, όμως βαριέσαι να πας στο ζαχαροπλαστείο, δεν θες να μπεις πάλι στην κουζίνα και να λερώνεις σκεύη, κατσαρόλες, πάγκους, μίξερ και λοιπά είδη. Παρόλα αυτά, η όρεξή σου για γλυκό παραμένει και μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει… ώσπου πλέον το ονειρεύεσαι, ένα γλυκάκι όλο απόλαυση, να τρέχει η σοκολάτα από το εσωτερικό του, να ρέει σαν λάβα καυτή και λιγουρευτή!

Έχοντας φτάσει στο αμήν, λοιπόν, ορμάς στην κουζίνα, αρπάζεις τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και φτιάχνεις το παρακάτω αριστούργημα, το οποίο όσο εύκολα φτιάχνεται ακόμα πιο εύκολα κατασπαράζεται!

Υλικά (για 6 ατομικά κεκάκια)

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά, ώστε να μείνει μέσα ζουμερό!

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο σερβίρουμε με… παγωτό φυσικά!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.thinkdrops.gr/2017/03/10/lava-keik/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *