Μια λάβα σοκολάτας στο πιάτο σας, από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια λάβα σοκολάτας στο πιάτο σας. 

 

Υλικά
25 γρ. ζάχαρη
115 γρ. σταγόνες σοκολάτας με 70% κακάο
50 γρ. βούτυρο 
25 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους αυγών
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
1 κυπελλάκι παγωτό βανίλια

 


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και από πάνω ρίξτε λίγο από την ζάχαρη σας και ανακατέψτε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίξτε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς.
Στο μίξερ, χτυπήστε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά, και τους κρόκους μέχρι το μείγμα σας να πήξει (θα τα χτυπήσετε περίπου 10 λεπτά). Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε σταδιακά το μείγμα των αυγών μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά.
Χωρίστε το μείγμα σας ομοιόμορφα σε κυπελλάκια, τυλίξτε τα με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 24 ώρες. Μόλις περάσουν αυτές οι ώρες, βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10 λεπτά στους 200ο C.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά και αφαιρέστε τα από το κύπελλο, μπορείτε να τα σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και παγωτό βανίλια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/969901489688946/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *