ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.

500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
450 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150 γρ.σπορέλαιο
370 ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


200 γρ.σοκολάτα μαύρη
2 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύω το λάδι,τον χυμό, την ζάχαρη και τις βανίλιες μένα σύρμα για 2 λεπτά και προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύω μόνο μέχρι να ενωθούν.
Στο μισό μιγμα ρίχνω το κακάο.
Βάζω μαργαρίνη στη φόρμα και την πασπαλίζω με αλεύρι.
Αδειάζω το μισό λευκό μίγμα μέσα και από πάνω ρίχνω το σοκολατένιο.
Ψήνω στους 180 για 50-55 λεπτά περίπου.
Αφήνω να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίζω προσεχτικά σε μια πιατέλα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Για την επικάλυψη λιώνω σε πολύ χαμηλή φωτιά την σοκολάτα με την μαργαρίνη και προσθέτω το μέλι.

Περιχύνω το κέικ μου αφού έχει κρυώσει.


Πασπαλίζω με τρούφα σοκολάτας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό


Περιχύνω το κέικ μου αφού έχει κρυώσει.


Πασπαλίζω με τρούφα σοκολάτας!

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.2400446589974792/2400445416641576/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *