Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Σας έχω το πιο εύκολο,  το πιο νόστιμο το πιο αφράτο και μαλακό νηστίσιμο κέικ !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ (η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κακάο 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ


125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
50 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
3 κ.σ νερό περίπου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα.
-Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ,
Κρατώ ι κούπα από το μίγμα και μέσα εκεί ρίχνω και ανακατεύω το κακάο.
Ρίχνω σε μια μεγάλη μακρόστενη ή στρογγυλη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το λευκό μίγμα και από πάνω ρίχνω με κουταλιές το σοκολατένιο.Το ανακατεύω ελαφρά μένα πηρούνι να κάνω νερά και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω.
Λίώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ .Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνωσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχυρευστο μιγμα και το ρίχνω κι αυτο πάνω στο κέικ.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *