VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Σας έχω το πιο εύκολο,  το πιο νόστιμο το πιο αφράτο και μαλακό νηστίσιμο κέικ !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ (η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κακάο 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ


125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
50 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
3 κ.σ νερό περίπου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα.
-Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ,
Κρατώ ι κούπα από το μίγμα και μέσα εκεί ρίχνω και ανακατεύω το κακάο.
Ρίχνω σε μια μεγάλη μακρόστενη ή στρογγυλη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το λευκό μίγμα και από πάνω ρίχνω με κουταλιές το σοκολατένιο.Το ανακατεύω ελαφρά μένα πηρούνι να κάνω νερά και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω.
Λίώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ .Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνωσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχυρευστο μιγμα και το ρίχνω κι αυτο πάνω στο κέικ.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *