
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση
Υλικά
- 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
- 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 250 γραμμ. ταχίνι
- 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές κακάο
- 25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μικρό αντικολλητικό σκεύος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Βάζουμε το ταχίνι, το χυμό και την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση.
- Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 50-60’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σημειώσεις
Ιδέα από το περιοδικό «Γλυκές Αλχημείες» – τεύχος 1 – Απρίλιος 2014
http://theonewithallthetastes.com/2014/04/vegan-chocolate-cake.html