VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση

Υλικά

  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
  • 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 250 γραμμ. ταχίνι
  • 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μικρό αντικολλητικό σκεύος.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  3. Βάζουμε το ταχίνι, το χυμό και την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ενώνουμε όλα τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση.
  6. Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 50-60’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σημειώσεις
Ιδέα από το περιοδικό «Γλυκές Αλχημείες» – τεύχος 1 – Απρίλιος 2014

 

http://theonewithallthetastes.com/2014/04/vegan-chocolate-cake.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *