VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Λένε πως τα νηστίσιμα υστερούν σε νοστιμιά. Μην πιστέψετε τίποτα και προ πάντων, μην βάλετε ποτέ στοίχημα πως κέικ σοκολάτας, νοστιμιά και Σαρακοστή είναι τσακωμένα μεταξύ τους, γιατί θα το χάσετε. Το κέικ που σας προτείνω είναι τόσο πλούσιο γευστικά, τόσο ζουμερό και αρωματικό που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Το μυστικό του βρίσκεται στα κομμάτια Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο που κρύβει μέσα του, στη γεύση σουσαμιού από το Παρθένο Σησαμέλαιο και στα αρώματα πορτοκαλιού. Μην ξεχνάτε πως ο χαλβάς είναι το πιο υγιεινό γλυκό αφού φτιάχνεται από ταχίνι και, διατηρώντας τις θρεπτικές ιδιότητες του πολύτιμου σπόρου του σουσαμιού, είναι πλούσιος σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο αλλά και πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Φτιάξτε το και μοιραστείτε το με καλή παρέα!

 Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου: 24-26εκ.  

  • 350γρ. ζάχαρη
  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι bakingpowder
  • 60γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 180γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 220γρ. νερό σε θερμοκρασία βρύσης
  • 220γρ.φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 200γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο και τη διακόσμηση

  • 175γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 50γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο
  • 7-8 κουμ κουάτ γλυκό ή γλυκό πορτοκάλι ρολό κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαμέτρου 24εκ. Κοσκινίζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και το αλάτι.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σησαμέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
  3. Σπάζετε τον χαλβά με το χέρι σε κομμάτια και τον ανακατεύετε στο μείγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  4. Αδειάζετε το τελικό μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπουή μέχρι να βάζετετο μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.
  5. Ξεφουρνίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Τότε ετοιμάστε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπενμαρί και ανακατεύετε μέσα το σησαμέλαιο.
  6. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας, σπάζετε τον χαλβά με το πιρούνι και πασπαλίζετε με τα κομματάκια από πάνω. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, στολίζετε το κέικ, αν θέλετε, με κουμκουάτ ή πορτοκάλι γλυκό και είναι έτοιμο για σερβίρισμα! 

 

 

 

http://www.sweetly.gr/2018/03/nistisimo-cake-sokolatas-me-halva/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *