Creta Carob

Χωρίς mixer !

 

 

Υλικά για το κέικ

1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο

2 φλ. τσαγιού  ζάχαρη

1 φλ.τσαγιού φουντούκια αλεσμένα

2 κουτ. σούπας κακάο  σκόνη

500 γρ. φαρίνα

1 φλ.τσαγιού  χυμό πορτοκάλι

1 και 1/2 φλ.τσαγιού νερό

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουτ. γλ. baking powder

 

για το γλάσο

125 γρ.  κουβερτούρα

70 ml χυμό πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 175 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κακάο, και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε σε  στρογγυλή φόρμα του κέικ  που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.  Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης οπως εγώ δεν χρειαζεται το ηλιέλαιο.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτα ανάλογα με τον φούρνο. Για να σιγουρευτούμε οτι το κεικ μας είναι έτοιμο μπήγουμε στο κέντρο ενα μαχαίρι  η μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό , σημαίνει οτι το κεικ έχει ψηθεί.

Αφου κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε  με το γλάσο το οποίο έχουμε φτιάξει λιώνοντας  την κουβερτούρα στον ζεστό χυμό πορτοκαλιού.

Σημείωση :  αν θέλετε το γλάσο να καλύπτει όλο το κέικ φτιάξτε την διπλάσια ποσότητα ( 250 γρ. κουβερτούρα και 140 ml χυμο πορτοκάλι)

Καλή επιτυχία  !! <3

image_pdfimage_print

Related Posts

2 Comments

  1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.ΖΕΣΤΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΥΜΟ Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ

    Μήνυμα

    • sokolata

      Το γλάσο ειναι με χυμό πορτοκαλιού για να είναι η συνταγή νηστίσιμη. Μπορείς να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος που μόλις αρχίζει να βράζει, την αποσύρεις από την φωτιά και προσθέτεις την κουβερτούρα. Για το γλάσο με τον χυμό πορτοκαλιού απλά λιώνεις την κουβερτουρα σε μπεν -μαρι και προσθέτεις τον χυμό , ανακατεύοντας μεχρι να γίνει ομοιογενες το γλάσο. Καλή επιτυχία! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *