Νηστίσιμο Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ σοκολάτας, γαρνιρισμένο και με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο αφράτο σοκολατένιο κέϊκ για να απολαμβάνετε τη σοκολάτα ακόμα και στις ημέρες που νηστεύετε.

 

 

Μερίδες: 8-10

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 45 λ ψήσιμο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. σπορέλαιο ή μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο
  • 65 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. φουντούκια [θρυμματισμένο στο multi]
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 250 γρ. [2 τεμ.] σοκολάτες κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και λαδώνετε ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
  2. Για το κέϊκ: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί [δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό]. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Σε μπολ βάζετε το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο και λείο μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάτε για ένα ακόμα λεπτό.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Το αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει επάνω σε μια σχάρα.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας με το σπορέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνετε το κέϊκ και γαρνίρετε [προαιρετικά] με φρούτα εποχής ή ξηρούς καρπούς ή τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας.

Allrecipestoomuchchoc-iStock_thinkstock

Βασική ιδέα από Ντ. Νικολάου

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *