Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Υλικά

125 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ.τσ. γιαούρτι
4 αυγά
3/4 φλ.τσ. κακάο
1 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπείκιν
1 κ.γ. σόδα
2 ρόδια καθαρισμένα
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Γλάσο σοκολάτας

330 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, βάζουμε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και τα ανακατεύουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ με το αλεύρι, το γιαούρτι, τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (ή φόρμα για κέικ )και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί ή την φόρμα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ μας. Στολίζουμε με ρόδι και σερβίρουμε.

καλή επιτυχία <3

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *