Σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου (χωρίς αυγά), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!

Σοκολατένιο, ελαφρώς υγρό και γευστικότατο!
Ένα κέικ που όλοι θα λατρέψουν και που θα εξαφανιστεί αμέσως!
Και μάλιστα είναι και χωρίς αυγά! Κανείς ωστόσο δεν θα αντιληφθεί την απουσία τους στο κέικ.
Μια πολύ ωραία ιδέα, είναι να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και αποξηραμένα φρούτα! Η μαγεία είναι επιβεβαιωμένη!
Μπορείτε, άμα θέλετε, αν το γαρνίρετε με μια εύκολη γκανάζ ή με μια εύκολη σάλτσα σοκολάτας, όπως αυτήν: 

Εύκολη και οικονομική σάλτσα σοκολάτας!


Υλικά:

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γλ. μπέικιν
1 1/2 κ.γλ. Μαγειρική σόδα
3/4 κούπας κακάο σε σκόνη
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας γάλα
1/2 κούπας βραστό νερό ή καφέ φίλτρου
1/2 κ.γλ. Αλάτι
1 1/2 κ.γλ. Υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανίλιας
1 1/2 κούπα αμύγδαλα, αλεσμένα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό ή τον καφέ φίλτρου, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Ρίχνουμε το μισό μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε και όταν γίνει ένα μείγμα ρίχνουμε και το υπόλοιπο. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα.

4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι όταν τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, να βγαίνει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο!).
5. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά στη κουζίνα μας και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα. Έπειτα, τοποθετούμε μια πετσέτα επάνω από το κέικ μας. Όταν κρυώσει γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *