Σοκολατένιο Κέϊκ “Ντόμινο”, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εύκολη συνταγή για ένα σοκολατένιο κέϊκ “Ντόμινο” με υπέροχο γλάσο σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα, γαρνιρισμένο με γλάσο ζάχαρης. Ένα λαχταριστό γλυκό για μικρά αλλά και μεγάλα … παιδιά.

 Μερίδες: 40

 Χρόνος: 15 λ + 35 λ ψήσιμο

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κέϊκ:
  • 185 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο
  • 330 γρ. [1 1/2 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 150 γρ. [1 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 24 Χ 34 εκ.
  2. Τοποθετείστε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Σε μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν και προσθέτετε την ζάχαρη άχνη, τα αυγά και 1/2 φλ. νερό. Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά, βάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε για 30 – 35 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. Μόλις κρυώσει το κέϊκ, το καλύπτετε με το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια 3 Χ 5 εκ. περίπου.
  5. Για το γλάσο ζάχαρης: Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με 1 1/2 – 2 κ.σ. ζεστό νερό και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  6. Βάζετε σε ένα κορνέ το μικρότερο ακροφύσιο [ή κάντε μια μικρή τρυπούλα σε μια πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής], κάνετε μια οριζόντια γραμμή σε κάθε κομματάκι κέϊκ και στη συνέχεια κάνετε “τελείες” επάνω και κάτω από την οριζόντια γραμμή, εννοώντας “αριθμούς” όπως ένα “Ντόμινο”. 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenio-keik-ntomino/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *