Σοκολατένιο κέικ με φυστικοβούτυρο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Οκ δεν είναι και το πλέον διαιτητικό σνακ 🙂
Είναι όμως απολαυστικά σοκολατένιο και περιέχει φυστικοβούτυρο!
Επιπλέον, είναι τόσο χορταστικό που με ένα τόσο δα μικρό κομματάκι είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι!
Προετοιμασία
25 λεπτά
Μαγείρεμα
45 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 10 λεπτά

Ένα λαχταριστό και ζουμερό σοκολατένιο κέικ με φυστικοβούτυρο! Ένα χορταστικό και πλούσιο σε γεύση σνακ, ιδανικό για το γραφείο, το σχολείο, για κάθε ώρα!

Μερίδες: 12
Υλικά:
 
  • 260 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμμ. ζάχαρη
  • 50 γραμμ. κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 220 γραμμ. ξινόγαλα
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 220 γραμμ. στιγμιαίος καφές (έτοιμο ρόφημα, όχι σκόνη)
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 420 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • 125 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη και χλιαρή

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο πυρέξ (ή ταψί), με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα στερεά υλικά και τα δουλεύουμε για 1’ περίπου, να ανακατευτούν.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3’, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Το αδειάζουμε στο πυρέξ (ή το ταψί) και ψήνουμε το κέικ για 40-45’ (ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του).
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Για την επικάλυψη, βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα (κουταλιά-κουταλιά), προσέχοντας όμως να μην κάνουμε την επικάλυψη υπερβολικά ρευστή.
  7. Αφού κρυώσει το κέικ, απλώνουμε από πάνω του τη σοκολατένια επικάλυψη.
Σημειώσεις:
Η αρχική ιδέα εδώ.
σοκολατένιο-κέικ-με-φυστικοβούτυρο
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *