Creta Carob

Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:40′

Έτοιμο σε:50′

Αγγελική Σπανού - Food Blogger
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι Ζέας
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 3 αβγά
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα και χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα.

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *