Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ από την Αρτεμησία και το Chefoulis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Σπορέλαιο 180 γρ
  • Ζάχαρη 230 γρ
  • Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
  • Νερό 400 γρ κρύο
  • Μέντα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  600 γρ
  • Σόδα μαγειρικής 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Κακάο 6 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

 

Για το γλάσο
  • Κακάο 3-4 κουταλιές της σούπας
  • Άχνη ζάχαρη 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Νερό 4 κουταλιές της σούπας ζεστό
  • Σπορέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού

 

Οδηγίες

Βάζουμε σε μπολ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ,προσθέτουμε το ξύδι,το νερό,την μέντα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα,το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα με  όλα τα υλικά μαζί . Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,τινάζουμε να φύγει το περιττό  κι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας .

Γλάσο σοκολάτας : Ανακατεύουμε σε μπολ το κακάο με την άχνη  ζάχαρη, προσθέτουμε κουταλιά- κουταλιά το νερό , ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα πηκτή και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις το κέικ είναι έτοιμο απλώνουμε το γλάσο πάνω του έτσι όπως είναι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *