“Το γλυκό της Αλεξάνδρας” από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. σόδα

1 αυγό

1 κρόκος

1 βανίλια

1 κ.σ. γιαούρτι

100 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. βούτυρο

1/3 φλ. σπορέλαιο

1/3 φλ. νερό

1/4 φλ. κακάο

 

Για το γλάσο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλ. κρέμα

1/4 φλ. κακάο

1 κ.γ. μέλι

1½ φλ. . άχνη

1 βανίλια

 

 

Εκτέλεση
Βάζω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα σε ένα μπόλ και ανακατεύω. Χτυπάω το αυγό, τη βανίλια, τους κρόκους, το αλάτι και το γιαούρτι μαζί. Ζεσταίνω τη σοκολάτα με το βούτυρο και λάδι, νερό και κακάο, σε κατσαρόλα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω το μίγμα αυγού. Βουτυρώνω μικρό τετράγωνο ταψάκι και αδειάζω το μίγμα. Ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Για το γλάσο: Σε κατσαρόλα ρίχνω το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν, σε χαμηλή φωτιά. Τα αποσύρω από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, ρίχνω λίγη λίγη την άχνη. Ρίχνω το ζεστό γλάσο στο γλυκό, μόλις βγει από το φούρνο.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *