“Τούρτα 50-50″και συνταγή για ganache ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με κρέμα βανίλιας και ganache σοκολάτας. Απόλαυση!

 

Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
Παντεσπάνι
  • 260 γρ. αλεύρι
  • 240 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 414 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ. κακάο
  • 240 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 240 ml ζεστό νερό
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
Κρέμα βανίλια
  • 750 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 135 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 52 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 μεγάλα αυγά + 3 κρόκους
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
Ganache
  • 1/2 ποσότητα από τη homemade ganache (Βλέπε συνταγή στο τέλος )
Διακόσμηση
  • Φρέσκα φρούτα
Οδηγίες παρασκευής
Παντεσπάνι
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το μίγμα αλευριού και το ζεστό νερό.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 24 εκ. ή το χωρίζουμε σε 3-4 μίας χρήσεως μέχρι 23 εκ. (εξωτερική διάσταση).
Κρέμα βανίλια
  1. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ.
  5. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα, 7-8 λεπτά περίπου.
  6. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Σιρόπι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για ακριβώς 2 λεπτά.
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Συναρμολόγηση
  1. Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Αν έχουμε ψήσει το παντεσπάνι σε ένα τσέρκι, το κόβουμε στα 4 κατά μήκος του παντεσπανιού και τα ισιώνουμε.
  3. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κάθε παντεσπάνι κουταλιά-κουταλιά.
  4. Τυλίγουμε τα παντεσπάνια με μεμβράνη και τα βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες (αν βιαζόμαστε τα βάζουμε στην κατάψυξη).
  5. Βγάζουμε τα παντεσπάνια από το ψυγείο και αλείφουμε μια στρώση κρέμα βανίλιας σε κάθε παντεσπάνι.
  6. Με μια σπάτουλα αλείφουμε την ganache στα πλάγια και πάνω από την τούρτα.
  7. Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.

 

http://www.dairy-free.eu/50-50-birthday-cake/

Homemade ganache από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.com!

Πολύ σημαντική στη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει παντού και ιδιαίτερα ταιριάζει πριν μπει η ζαχαρόπαστα αλλά και σκέτη πάνω στην τούρτα. Υπέροχη σπιτική ganache και μάλιστα χωρίς γλουτένη!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

frosting6

frosting7

Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
  • 100 γρ. χαρούπι ή κακάο
  • 120-130 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
  • 220 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 120-140 γρ. μέλι (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 3-4 λεπτά και μέχρι να ενωθούν καλά. Θέλουμε το μίγμα να είναι κρεμώδες, ελαστικό και δοκιμάζοντας το να έχει λιώσει η ζάχαρη.
  2. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα αλλά και στην κατάψυξη για μήνες.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε την ganache σε κέικ, macarons, μπισκότα και φυσικά πριν τη ζαχαρόπαστα στις τούρτες.

http://www.dairy-free.eu/homemade-ganache/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *