Βραστό κέικ σοκολάτας με άρωμα καφέ, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

250  γρ ανάλατο βούτυρο αγελάδος  Νουνού σε θερμοκρασία δωματίου

120 ml  γαλλικό καφέ η ότι άλλο καφέ θέλετε(εσπρέσο , νες καφέ κτλ)

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ  η λικέρ καφέ

6 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

2 κουταλιές της σούπας μέλι η μάρπλ σιρόπι

2 βανίλιες

1,1/2 φλιτζανιού   ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  κοσκινισμένο

1 κουταλιά της σούπας μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι  του γλυκού  αλάτι

5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη για το χτύπημα των αυγών

 

 

vrasto4

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 C  .

Βουτυρώστε ένα ταψί 22 επί 34 εκατοστά(μακρόστενο πυρέξ) και μετά πασπαλίστε με κακάο.

( δεν βάζουμε αλεύρι γιατί θα αφήσει ασπρίλες στο γλυκό).

 Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά  λιώστε το βούτυρο και

προσθέστε τον καφέ και το κονιάκ .

Ρίξτε μέσα  το κακάο ,την ζάχαρη την βανίλια και το μέλι .

Ανακατέψτε συνεχώς τα υλικά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

(το μείγμα πρέπει να φτάσει κοντά στον βρασμό).

Αφαιρέστε 300 ml από αυτό το μείγμα και βάλτε τα στην άκρη.(γλάσο για το κέικ).

Χτυπήστε τα αυγά  με την ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού) μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο

και να γίνουν μια υποκίτρινη κρέμα.

Προσθεστε απαλά τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα του κακάο για να μην χάσουν τον όγκο τους

 (να έχει κρυώσει αρκετά  το μείγμα ,αλλιώς τα αυγά θα καούν).

Ρίξτε μέσα το αλεύρι , το αλάτι και το μπαίκιν.

Ανακατέψτε να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Ρίξτε το μείγμα στο πυρέξ.

Ψήστε για  περίπου 25-30 λεπτά(καρφώστε το κέικ με ένα σουβλάκι να δείτε αν βγαίνει καθαρό).

Βγάλτε το  από τον φούρνο και αναποδογυρίστε το  σε μια μακρόστενη πιατέλα .

Χαράξτε το κέικ σας σε τετράγωνα κομμάτια.

Περιχύστε το με τα 300 ml που κρατήσατε στην άκρη από το μείγμα του κακάο.

Όσο πιο ζεστό είναι το κέικ σας τόσο πιο πολύ θα απορροφηθεί το γλάσο.

Ένα Κέικ Σοκολάτας αλλιώς …..

Με έντονη γεύση σοκολάτας αλλά δίχως το παραμικρό ίχνος σοκολάτας

στην παρασκευή του…

 

 vrasto1     vrasto3

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες: Ρένα Κώστογλου)
 
 
http://koykoycook.gr/?p=20403
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *