Βραστό κέικ σοκολάτας από την Φωτεινή Χατζηανδρέου και το epaggelmagynaika.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πρώτα υλικά

  • 1 βιτάμ 250 γρ
  • 4κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ λεμόνι
  • 1κ.σ κονιάκ
  • 7 κ.σ νερό
  • 2 φλ τσαγιού ζάχαρη

Δεύτερα Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλ αλεύρι
  • 1 κγ μπεικιν 1 βανιλια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μαζί όλα τα πρώτα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια δεύτερη βραση.
Το αφήνουμε να παγώσει και προσθέτουμε τους 6 κρόκους. Ανακατεύουμε και παίρνουμε 1 φλυτζάνι απο το μείγμα για να έχουμε για γλάσο. Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα το  1 1/2 φλ. αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα. Βάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμού για μισή ώρα. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο που έχουμε κρατήσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Με αγάπη

Φωτεινή Χατζηανδρέου

http://epaggelmagynaika.gr/vrasto-keik-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *