VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Αυτό το κέικ σοκολάτας θα λιώνει στο στόμα σας. Είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα λατρέψετε εσείς τα παιδιά σας, οι καλεσμένοι σας.

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 3 αβγά
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 2 κσ. κακάο σκόνη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
  • 1 κγ. μπέικιν πάουντερ
  • Γλάσο σοκολάτας [βλέπε υλικά συνταγής εδώ και στο τέλος του άρθρου]

Υλικά για το σιρόπι: *

  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και το εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  2. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα της σοκολάτας και τα δουλεύουμε με απαλές κινήσεις να ομοιογενοποιηθούν.
  3. Τέλος ενσωματώνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέϊκ ή στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά, για να μείνει το εσωτερικό αρκετά ρευστό. Μετά τα 20΄τσεκάρετε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε πόσο υγρό σας αρέσει να μείνει. [Αν σας αρέσει ένα πιο σφιχτό αποτέλεσμα ψήνουμε για 40 λεπτά].
  5. Ετοιμάζετε το σιρόπι (βράζετε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά) και περιχύνετε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι.
  6. Φτιάξτε το γλάσο σοκολάτας [βλέπε εκτέλεση συνταγής εδώ και στο τέλος του άρθρου] αφήστε το κέϊκ να μισοκρυώσει και το καλύπτεται με το γλάσο.

* Μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπιασμα. Και σκέτο είναι πεντανόστιμο.

 

 

Γλάσο σοκολάτας στιγμής

Ένα γρήγορο, πανεύκολο, νοστιμότατο, γλάσο σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ χειρός ή με μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

https://www.sintayes.gr/syntages/igro-keik-sokolatas-glaso-sokolatas/

https://www.sintayes.gr/syntages/glaso-sokolatas-stigmis/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *