Υγρό σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου με αχλάδια, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με μία λέξη: καταπληκτικό!!

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά χωρισμένα( σε ασπράδια και κρόκους )

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

150 γρ βούτυρο

10 γρ άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο

100 γρ ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα

2 γρ αλάτι

5 ml εσάνς αμυγδάλου  (Παραγγείλετε  το εύκολα και γρήγορα στο http://biodiet.gr/index.php?route=product/product&path=60&product_id=316 )

100 γρ ζάχαρη

3-4 ώριμα  αχλάδια καθαρισμένα και  κομμένα σε λεπτές φέτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώστε μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και στρώστε την με χαρτί ψησίματος.

Καλύψτε με χαρτί ψησίματος και την περίμετρο της φόρμας..

Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο το χαρτί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς.

Λιώστε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα και το βούτυρο.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.

Ανακατέψτε και προσθέστε το κακάο ,τα αμύγδαλα,το αλάτι και το άρωμα.

Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ και ρίξτε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι η

μαρέγκα να κάνει μυτούλες.

Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά για να 

μην χάσετε τον αέρα.

Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος σας και τοποθετήστε από πάνω τα αχλάδια.

Ψήστε για 35-40 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες

προτού το κόψετε.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25275
 
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *