Creta Carob

Υλικά

Για το μπισκότο

250 γρ. σοκολατένια μπισκότα με γεμιση σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο

Butterscotch sauce

20 γρ.βούτυρο
2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
και ακόμα
50 γρ.σοκολάτα γάλακτος

Για την κρέμα

300 ml. κρέμα γάλακτος
500 γρ.τυρί κρέμα
3 κουτ.γλυκού ζελατίνη
60 ml. νερό
110 γρ.ζάχαρη άχνη
3 σοκολάτες Mars

 

 

Προετοιμασία
Αλέθετε μαζί τα μπισκότα και το βούτυρο, που ήταν προηγούμενως εκτος ψυγείου για να μαλακώσει,και απλώνετε το μίγμα σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.

Βάζετε την ζελατίνη σε νερό για να μαλακώσει και μετά την βράζετε για να λιώσει.

Ανακατώνετε με ένα μίξερ την κρέμα γαλακτος μέχρι να σφίξει καλά.
Σε να άλλο μπόλ ανακατώνετε με ένα μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη άχνη, την ζελατίνη, την κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα mars.

Βάζετε την κρέμα στο καλούπι πάνω από τα μπισκότα.
Σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι βάζετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο είναι ακόμα ζεστά προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατώνεται μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν κρυώσει το βάζετε πάνω από την κρέμα. Πριν να σερβίρετε το γλυκό το διατηρείτε στο ψυγείο 2-3 ώρες η ακόμα καλύτερα να το κάνετε την προηγουμενη μέρα.

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2011/09/cheesecake-mars.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *