Μπάρες βρώμης με κρέμα τσιζκέικ και σοκολάτα, από την Νανά Σαββατιανού και το cookeatup!
Αν η γεύση του τσιζκέικ κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, όπως συμβαίνει μ΄εμένα, σας διαβεβαιώ ότι αυτές οι μπάρες θα γίνουν οι αγαπημένες σας!
Ένα εύκολο γλυκάκι απίθανα απολαυστικό με πλούσια βουτυρένια και σοκολατένια γεύση. Τραγανό μπισκότο βρώμης στην βάση, σκεπασμένο με αφράτη κρέμα τσιζκέικ. Η γυαλιστερή επικάλυψη της σοκολάτας το ανεβάζει σε άλλο επίπεδο και εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να δείξεις ισχυρό χαρακτήρα και να περιμένεις να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Κάτι που δεν πρόκειται βέβαια να γίνει ποτέ. Όποιος μπορεί να αντισταθεί σ΄αυτήν την δαγκωνιά, ας σηκώσει το χέρι!
Τι θα χρειαστούμε…
Για την βάση
- 1 φλ. βρώμη
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα τσιζκέικ
- 2 πακέτα τυρί κρέμα
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανιλέτες
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την επικάλυψη
- 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 2 κ. σούπας σπορέλαιο
Πώς θα το φτιάξουμε…
Για την βάση
Βάζουμε σ΄ένα μπολ όλα τα υλικά της βάσης δηλαδή τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Καλύπτουμε ένα ταψάκι 20Χ20 με λαδόκολλα. Στέκεται καλύτερα στην θέση της αν την βρέξουμε και την στύψουμε καλά. Δεν παθαίνει τίποτα, δεν λιώνει και δεν χαλάει το γλυκό μας. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 10 λεπτά.
Για την κρέμα τσιζκέικ
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Χωρίς να τα χτυπήσουμε πολύ, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα στην ψημένη βάση και το βάζουμε πάλι στο φούρνο, να ψηθεί για 40 λεπτά. Όταν το βγάλουμε το κέντρο θα είναι λίγο ρευστό. Το αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Για την επικάλυψη
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέσα το σπορέλαιο. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και βουτάμε την επιφάνεια στην λιωμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
http://cookeatup.com/mpares-vromis-me-krema-tsizkeik-kai-sokolata/
Αφήστε μια απάντηση