Cheesecake Ferrero Rocher από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το απόλυτο της γεύσης… Μία συνταγή από ξένο site μεταφρασμένη από εμένα, στην οποία έχω κάνει παραλαγή, και έχω προσθέσει τις δικές μου πινελιές σε υλικά, αλλά και στον τρόπο παρασκευής της. Είναι απίστευτα καταπληκτική. Μείωσα τα υλικά για τη σάλτσα πραλίνας, διότι ήταν αρκετή η δόση, και μου κάλυψε όλη την επιφάνεια, κάτι που δεν χρειάζεται. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα, και το αποτέλεσμα… εσείς θα μου το πείτε.Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα Oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
1 σφηνάκι couantreau
5 Ferrero Rocher κομμένα στα τέσσερα, ή και πιό πολύ

Για την κρέμα Ferrero Rocher:
400 γρμ. τυρί κρέμα
170 γρμ. ζάχαρη άχνη
550 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
50 γρμ. ζεστό γάλα
10 γρμ. φύλλα ζελατίνα
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
5 μπισκότα oreo, χοντροκομμένα με το χέρι, (χωρίς την γέμιση)

Για την επικάλυψη, και σάλτσα πραλίνας φουντουκιού:
3 κουτ. σ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα – Nutella κ.λ.π.)
2-3 κουτ. σ. γάλα
< — >
10 ολόκληρα Ferrero Rocher
4 – 5 μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας, μέτρια ψιλοτριμμένα στο μούλτι, (όχι σκόνη)

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Βάζουμε τα μπισκότα oreo στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα, μαζί με το couantreau. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν με τα μπισκότα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ. και το στρώνουμε πατώντας το καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι, να κάτσει το μείγμα και να γίνει συμπαγές. Φτιάχνουμε και ένα μικρό τοίχωμα 2 εκ. ύψος περίπου, στο πλαϊνό της φόρμας.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κρέμα Ferrero Rocher:
1. Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2. Βάζουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ με τη ζάχαρη άχνη, και το χτυπάμε να μαλακώσει.
3. Λιώνουμε τη ζελατίνα στο ζεστό γάλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Την προσθέτουμε στο τυρί κρέμα, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, και την προσθέτουμε στο τυρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματοθούν, και ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα oreo. Ανακατεύουμε λίγο να αναμιχθούν τα υλικά.
5. Απλώνουμε τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher επάνω στη βάση μπισκότου, και αδειάζουμε την κρέμα Ferrero Rocher από πάνω.
6. Τοποθετούμε τα ολόκληρα Ferrero Rocher προς την άκρη, και κυκλικά επάνω στην κρέμα, βυθίζουμε τα ελαφρώς μέχρι τη μέση περίπου. (Μην τα βυθίσετε πολύ, διότι πιθανόν να βουλιάξουν και από μόνα τους. Αν θέλετε όταν η κρέμα έχει σφίξει ελαφρώς, βυθίστε τα στο επιθυμητό βάθος)
7. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σάλτσα πραλίνας φουντουκιού:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την πραλίνα φουντουκιού και το γάλα, και σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ελαφρώς παχύρρευστη. Προσθέτουμε περισσότερο γάλα εάν χρειαστεί.

Ολοκλήρωση:
1. Με την βοήθεια ενός φλόγιστρου, ή με το πιστολάκι των μαλλιών, αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι από την φόρμα.
2. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα oreo, και περιχύνουμε διαδοχικά σε λωρίδες, τη σάλτσα πραλίνας φουντουκιού. (Δεν επιδιώκουμε να καλύψουμε εντελώς όλη την επιφάνεια).
3. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 ώρα, (προαιρετικά). Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/01/cheesecake-ferrero-rocher-oreo.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *