Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα cheesecake εντυπωσιακό και αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει τις τραγανές σοκοφρέτες με τη λατρεμένη πραλίνα φουντουκιού

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

 

Για τη βάση

  • 10 σοκοφρέτες

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στο μούλτι τις σοκοφρέτες και τις τρίβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Αδειάζετε τις τριμμένες σοκοφρέτες σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ., με αποσπώμενο πάτο, και τις απλώνετε πιέζοντας τες ελαφρά με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη συμπαγής βάση που θα καλύψει τον πάτο της φόρμας. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
3. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο ανοίγετε το στεφάνι και τη μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Με ένα κουτάλι περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα σχηματίζοντας νερά. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και μια βάση από μπισκότα σοκολάτας.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/gala-tyri-giaourti/recipe/804-cheesecake

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *