Clock

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

12
Μερίδα/ες

Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας

 

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. τριμμένες γκοφρέτες σοκολάτας
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 600 γρ. τυρί κρέμα , μαλακωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για την βάση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πιέζουμε στον πάτο μίας φόρμας 24 εκ. βουτυρωμένη . Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες ή τη γεμίζουμε αμέσως.

Για την κρέμα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αργά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα , δηλαδή να γίνει καραμέλα. Μόλις καραμελώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσεχτικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (η καραμέλα θα σκληρύνει).
  • Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ,ανακατεύοντας καλά, μέχρι η καραμέλα να διαλυθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να  λιώσει . Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά , ένα ένα τη φορά και μετά τη βανίλια , χτυπώντας τα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το κάθε υλικό να απορροφηθεί εντελώς και παίρνοντας και ότι υλικό υπάρχει από τα τοιχώματα του μπολ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Βάζουμε τη φόρμα στην οποία έχουμε τη βάση μας μέσα σε ένα ρηχό ταψί . Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μας και ψήνουμε έχοντας το ταψί στη μέση του φούρνου για 55-60 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι, προσπαθούμε να χαλαρώσουμε το κέικ γύρω από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα του πάνω σε μία σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Αφαιρούμε τη βάση της φόρμας και μεταφέρουμε το γλυκό σε μία πιατέλα. Φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/cheesecake-me-sokolata-kai-karamela

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *