Τσιζκέικ ψυγείου με σοκολάτα, από την κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT και το glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
30′
Χρόνος ψησίματος
5′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 12 άτομα
- 200 γρ σοκολατένια μπισκότα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT λιωμένη
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 250 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 170 γρ άχνη ζάχαρη
- 700 γρ τυρί κρέμα
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση: :
- 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη και αν θέλουμε έξτρα κομματάκια για σερβίρισμα
- Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματάκια.
Συμβουλή του Σεφ:
Καλό είναι να καθαρίζουμε το μαχαίρι μας πριν κόψουμε κάθε κομμάτι, να το βουτάμε σε καυτό νερό και να το σκουπίζουμε με ένα πανί.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο Cheesecake Φούρνου, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Cheesecake με φυστικοβούτυρο, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Παγωμένο cheesecake-banoffee, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Ελαφρύ Cheesecake με διπλή σοκολάτα από την υπέροχη Μπέττυ και το "Taste of Life by Betty" !
Cheesecake με σοκολάτα, μασκαρπόνε και φράουλες από την υπέροχη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook !
Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας-Nutella Cheesecake, by Akis and akispetretzikis.com!
Αφήστε μια απάντηση