Τσιζκέικ σοκολάτα, από την Luise και το Radicio!

Ένα υπέροχο τσιζκέικ με τριών ειδών σοκολάτες, σκούρα, γάλακτος και άσπρη, για τους λάτρεις του είδους. Δεν χρειάζεται ψήσιμο. 


5.0 αστέρια από 5 σέφ 



Προετοιμασία: 30 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 8 μερίδες 



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 814 θερμίδες | Λιπαρά: 62 γρ.



Υλικά συνταγής: 


Απλά σοκολατένια μπισκότα200 γρ. (όχι γεμιστά) 
Λιωμένο βούτυρο80 γρ. 
Σκόνη ζελατίνη6 κουταλάκια τσαγιού 
Νερό1/4 κούπας 
Σε θερμοκρασία δωματίου τυρί κρέμα400 γρ. 
Άχνη ζάχαρη1/2 κούπα 
Γάλα1/2 κούπα 
Σκούρα σοκολάτα150 γρ. 
Λευκή σοκολάτα150 γρ. 
Κρέμα γάλακτος400 ml 
Σοκολάτα γάλακτος80 γρ. 



Οδηγίες: 


1. Στρώνετε με λαδόχαρτο μια φόρμα 24 εκ. που ανοίγει ή μια πιατέλα στην οποία βάζετε στην ίδια διάμετρο τσέρκι ζαχαροπλαστικής.
2. Χτυπάτε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα τρίβετε. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά, να βραχούν όλα τα μπισκότα. Τα αδειάζετε στη φόρμα, να καλύψουν όλο τον πάτο και στρώνετε την επιφάνεια. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου.
3. Βάζετε την ζελατίνη στο νερό και την αφήνετε λίγο να φουσκώσει. Την βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
4. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη και το γάλα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε και την ζελατίνη. Σταματάτε το χτύπημα και χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη.
5. Λιώνετε ξεχωριστά σε μπαιν μαρί την σκούρα και την άσπρη σοκολάτα. Προσθέτετε στο μισό τυρί κρέμα την σκούρα σοκολάτα και στο άλλο μισό την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύετε να αναμειχθούν.
6. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την μοιράζετε στα δύο μείγματα τυριού. Ανακατεύετε.
7. Απλώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου την κρέμα σκούρας σοκολάτας. Στρώνετε καλά την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Το βγάζετε και βάζετε από πάνω το μείγμα της άσπρης σοκολάτας. Στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε στο ψυγείο (στη συντήρηση).
8. Τρίβετε την σοκολάτα γάλακτος με τον καθαριστή της πατάτας και την πασπαλίζετε πάνω στο τσιζκέικ. Αφαιρείτε το δαχτυλίδι της φόρμας, βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε. 

 

Μαγειρεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2012 από την Luise

 

 

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B6%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *