Cheesecake σοκολάτα με oreo cookies, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος Προετοιμασίας
30 Λεπτά

Επίπεδο Δυσκολίας
2

 

 
Συστατικά

Για την ζύμη μπισκότου:
250γρ μπισκότα Οreo Cookies
50γρ βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
500 γρ κουβερτούρα
500ml κρέμα γάλακτος
Για την γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος
200γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ. μασκαρπόνε
2 βανίλιες

 
Οδηγίες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ετοιμάστε τη βάση μπισκότου. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυματιστούν.
Στρώστε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίξτε μέσα και το τυρί με την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και ρίξτε τη σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί.
Αδειάστε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
Για τη σάλτσα σοκολάτας. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε σιγά-σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο και ρίξτε τη πάνω από το τσίζ κέικ.
Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρετε.

 
Μερίδες : 12
Έτοιμε σε : 180 Λεπτά

 

 

http://petros-syrigos.com/recipe-items/cheesecake-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-oreo-cookies/#

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *