Cheesecake Toblerone με σμέουρα χωρίς ψήσιμo, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Toblerone, μπισκοτένια βάση και σμέουρα, χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, αφράτο και ιδιαίτερα νόστιμο cheesecake με ένα συνδυασμό σοκολάτας Toblerone και σμέουρων για μια ανεπανάληπτη γεύση.

 

Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση cheesecake Toblerone:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτα ή cookies σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση cheesecake Toblerone:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη + 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα Toblerone λιωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, ελαφρώς χτυπημένη
  • 100 γρ. σμέουρα πολτοποιημένα  + 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για διακόσμηση:
  • ξύσμα 1 σοκολάτας Toblerone (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ολόκληρα σμέουρα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για τη βάση Cheesecase Toblerone: Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε σκόνη, τα σοκολατένια μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και να έχετε ένα υγρό μείγμα. Το ρίχνετε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. και το στρώνετε ισομερώς στη βάση του, πιέζοντάς το απαλά με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση Cheesecase Toblerone βάση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολάκι τις 2 κ.σ. κοχλαστό νερό ρίχνετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Κόβετε τη σοκολάτα Toblerone σε κομματάκια, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μόλις αφρατέψει, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη βανίλια και τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.  Αφήνετε το μίξερ.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το στρώνετε ισομερώς πάνω από τη παγωμένη βάση.
  5. Πολτοποιείτε τα βατόμουρα στο μπλέντερ και τα σουρώνετε. Παίρνετε 2 κ.σ. από το σουρωμένο μείγμα βατόμουρου το ρίχνετε σε μπολάκι, προσθέτετε και 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε ζωηρά να ενσωματωθούν. Παίρνετε ένα μεγάλο κουτάλι, ρίχνετε το μείγμα βατόμουρου πάνω από τη σοκολατένια κρέμα τυριού και με το κουτάλι, στροβιλίζετε το βατόμουρο μέσα στο μείγμα τυριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά.
  6. Για τη διακόσμηση: Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών “ξύνετε” τη σοκολάτα Toblerone και ρίχνετε το ξύσμα πάνω από τη κρύα πλέον γέμιση. Προσθέτετε λίγα επιπλέον ολόκληρα βατόμουρα και το τυχόν πολτοποιημένο μείγμα βατόμουρων που έχουν περισσέψει. Σερβίρετε.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/cheesecake-toblerone-smeoura-choris-psisimo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *