“Cheesecake του θανάτου” από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
15.000 υπέροχες θερμίδες…
Συστατικά

Υλικά για βάση

  • 300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο

Υλικά για γκανάζ

  • 800 γρ κρέμα γάλακτος
  • 800 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτάλι καφές στιγμής

(ή τα μισά υλικά της γκανάζ αν δεν θέλετε να βάλετε από πάνω διακόσμηση)
Υλικά για την κρέμα τυριού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 750 γρ τυρί κρέμα
  • 250 γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1,5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές καφέ στιγμής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Για τη βάση:
    • Χτυπάμε στο πολυμίξερ τα υλικά για τη βάση και τα βάζουμε με μια φόρμα. Τα φέρνουμε και στα τοιχώματα. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο.
  • Για την γκανάζ σοκολάτας:
    • Βάζουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και τη κρέμα σε κατσαρόλα μέχρι να κάψουν και τα ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
    • Ανακατεύουμε με σύρμα. Το μισό το ρίχνουμε πάνω στη βάση και το βάζουμε ψυγείο και το υπόλοιπο (αν το έχουμε κάνει ολόκληρη τη δόση) το φυλάμε για να να διακοσμήσουμε την τούρτα
  • Για την κρέμα τυριού:
    • Βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ..
    • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα…
    • Διακοσμούμε με την υπόλοιπη γκανάζ αφού κρυώσει το γλυκό
Tip
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο τη μισή γκανάζ μέσα στο γλυκό και να αφήσετε το υπόλοιπο για να μην βγει τόσο βαρύ το γλυκό..
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *