Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 4Ω

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. Μπισκότα τύπου digestive

125 γρ. Βούτυρο, λιωμένο

200 γρ. Λευκή σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη

60 ml. Βραστό νερό

10 γρ. Ζελατίνη

750 γρ. Τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

300 ml. Κρέμα γάλακτος

200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος, πολύ ψιλοκομμένη

200 γρ. Κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη

3-4 κ.σ. Μαρμελάδα φράουλα για το σερβίρισμα

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα

Θερμίδες125963%

Λίπος93.2g133%

Kορεσμένα60g300%

Πρωτείνες15.4g31%

Yδατάνθ.93.2g36%

Σάκχαρα64.4g72%

Αλάτι0.4g6.67%

Ινες3g13%

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.

2Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε το μείγμα μας να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

3Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και με τα χέρια μας πιέζουμε, ώστε να απλώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στα τοιχώματα της φόρμας. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά να παγώσει.

4Κατόπιν, βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα.

5Έπειτα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για δύο λεπτά σε πάγο με νερό για να μαλακώσουν. Μετά, τοποθετούμε τη ζελατίνη σε ένα άλλο μπολ με βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

6Στον κάδο της κουζινομηχανής, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μείγμα της ζελατίνης και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη.

7Παίρνουμε το 1/3 της κρέμας με μία σπάτουλα και την ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα κουβερτούρα. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας κουβερτούρας.

8Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσει τελείως.

9Στη συνέχεια, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις λιώσει βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη μισή κρέμα τυριού και την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

10Μόλις παγώσει το μείγμα της σοκολάτας κουβερτούρας βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της λευκής σοκολάτας.

11Λειαίνουμε ξανά την επιφάνεια με ένα κουτάλι και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά.

12Λιώνουμε και τη σοκολάτα γάλακτοςκαι ρίχνουμε την τελευταία δόση τυριού κρέμας, που έχει μείνει, μέσα στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

13Έπειτα, βγάζουμε ξανά τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα της σοκολάτας γάλακτος. Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως το γλυκό. Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και σερβίρουμε σε κομμάτια.

#tsoulotip: Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μπισκότα τύπου digestive με απλά, σοκολατένια μπισκότα.

 

 

https://www.giorgostsoulis.com/glika/item/245-cheesecake-triplis-sokolatas

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *