Cheesecake με φράουλες και επικάλυψη βελούδινης σοκολάτας – Chocolate and Strawberry Cheesecake Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πόση χαρά μου δίνουν οι συνταγές με φράουλες! Λατρεύω τη μυρωδιά τους και με κάνουν να νιώθω πως μπήκε η άνοιξη στην κουζίνα μου! Μου φτιάχνει τη διάθεση η μυρωδιά τους όταν ανοίγω το ψυγείο, όταν τις βλέπω στο πάγκο της κουζίνας… Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής αποφάσισα να πειραματιστώ με μια συνταγή που είχα δει πριν από αρκετό καιρό! Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο τσιζκέικ με κρέμα τυριών και φράουλες και επικάλυψη από βελούδινη σοκολάτα!

Για τη βάση

Υλικά

  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας φόρμας με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτα

Υλικά

  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
  • 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.

Chocolate and Strawberry Cheesecake Recipe, easy, simple, mascarpone, cookies base, butter, lime, flourless, συνταγή, τσιζκέικ, φράουλες, σοκολάτα, τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, ζελατίνη, λάιμ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Για την κρέμα φράουλας

Υλικά

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. φράουλες (εκ των οποίων 200 γρ. τα κάνουμε πουρέ)
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 175 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (δηλαδή ξύσμα από ένα λάιμ)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  • Πλένουμε τις φράουλες.
  • Τις μισές τις κόβουμε στη μέση.
  • Χτυπάμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μασκαρόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λάιμ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με την κρέμα των τυριών και τον πουρέ φράουλας.
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό τηγάνι και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια την ανακατεύουμε με την κρέμα φράουλας.
  • Παίρνουμε το ταψί με το τσέρκι και τοποθετούμε τις κομμένες φράουλες στις άκρες.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα φράουλα και τέλος την κρέμα σοκολάτας.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες  τουλάχιστον η ιδανικά για όλη τη νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε το τσέρκι αργά και προσεκτικά και διακοσμούμε με φράλουλες.

Chocolate and Strawberry Cheesecake Recipe, easy, simple, mascarpone, cookies base, butter, lime, flourless, συνταγή, τσιζκέικ, φράουλες, σοκολάτα, τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, ζελατίνη, λάιμ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

For pie base:

  • 1 package (250 g) of digestive cookies
  • 50 g butter
  • 50 g dark chocolate couverture, finely chopped

Directions

  • In a food processor, pulse the digestive cookies until finely ground.
  • Melt the butter in a deep pan over medium to low heat.
  • When melted, add the ground cookies.
  • Mix with a spatula to combine.
  • When the mixture starts to resemble to wet sand, remove from heat.
  • Add 50 g of chocolate.
  • Continue mixing away from heat until the chocolate melts and is distributed evenly in the mixture.
  • Press the mixture onto the bottom and sides of a  pan .
  • Use the bottom of the glass to press the mixture firmly onto the bottom.
  • Refrigirate the pan so that the mixture can chill, for 15-20 minutes.

For the chocolate cream

Ingredients

  • 450 gr. cream fresh 35 % fat , whipped in a mixer so it looks like yogurt
  • 225 gr. chocolate 50 % -55 % cocoa , cut into chunks

Directions

  • Melt chocolate in a double boiler.
  • Transfer it to another clean pan, add the cream and stir gently with a spoon or silicone spatula.

Chocolate and Strawberry Cheesecake Recipe, easy, simple, mascarpone, cookies base, butter, lime, flourless, συνταγή, τσιζκέικ, φράουλες, σοκολάτα, τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, ζελατίνη, λάιμ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

For the strawberry cream

Infredients

    • 200 ml cream fresh

    400 g. strawberries (of which 200 g. Puree)

  • 120 g. sugar
  • 1 tablespoon lime juice
  • 4 gelatin sheets
  • 175 g. cream cheese
  • 250 g. mascarpone
  • 1 vanilla
  • 1 teaspoon lime zest

Directions

  • Put the gelatin in cold water for 10 minutes.
  • Wash the strawberries.
  • Half of them (about 200 gr), cut in half.
  • Beat the rest in a blender with the lime juice and 2 tablespoons sugar.
  • Mix the cream cheese with mascarpone, vanilla and lime zest until you get a creamy texture.
  • Beat the cream with the remaining sugar until thick and then mix with cheesemixture and strawberry puree.
  • Put the gelatine in a small pan and heat for a few seconds until melted.
  • Then mix it withthe strawberry cream.
  • Take the pan with the biscuit base, place a hoop on it  and place the sliced ​​strawberries on the edges.
  • Then carefully pour the strawberry cream and finally the chocolate cream.
  • Put the cake in the refrigerator for 4 hours at least, or better overnight.
  • Before serving remove the hoop slowly and carefully and decorate with strawberries.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/04/27/chocolate-and-strawberry-cheesecake-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


3 απαντήσεις στο “Cheesecake με φράουλες και επικάλυψη βελούδινης σοκολάτας – Chocolate and Strawberry Cheesecake Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!”

  1. Ο/Η αθηνα λέει:

    στην κρεμα φραουλας λετε ότι χτυπάτε την κρεμα γαλακτος με την υπολοιπη ζαχαρη αλλα στα υλικα της κρεμα φραουλας δεν λετε για κρεμα γαλακτος μπορειτε να το διορθώσετε και να μου πειτε τα υλικα γιατι θελω να φτιαξω το γλυκο;ευχαριστω πολύ περιμενω νεα σας.

  2. Ο/Η sokolata λέει:

    Καλο μεσημέρι Αθηνά! Εχεις απόλυτο δίκιο, αλλα για να σου απαντήσω πρέπει να επικοινωνήσω με τον Γαβριήλ Νικολαϊδη. Του εχω στείλει ήδη μήνυμα με την διευκρίνησή σου, και ελπίζω να έχουμε απαντηση το συντομότερο. Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση σου! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *