Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Με 5 μόλις υλικά, ετοιμάζουμε ένα πολύ γευστικό τσίζκεϊκ μπανόφι

Προετοιμασία: 25 minutes

Μερίδες:

Υλικά:

  • 150 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
  • 300 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
  • 8 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 500 γραμμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 225 γραμμ. καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)
  • λίγο ελαιόλαδο

Παγωμένο τσίζκεϊκ μπανόφι

 

 

Εκτέλεση:

  • Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 22 εκ. με ελαιόλαδο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε και το χαρτί με λάδι.
  • Λιώνουμε 50 γραμμ. σοκολάτας σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ρίχνουμε σε κομμάτια τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ (ή επεξεργαστή τροφίμων), προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και πιέζουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια βάση πάχους 1 εκ.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις ρίχνουμε σε κομμάτια στο μπλέντερ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την καραμέλα γάλακτος, χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου.
  • Παγώνουμε το τσίζκεϊκ μπανόφι στην κατάψυξη όλο το βράδυ ή όσο είναι απαραίτητο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε ή μέχρι να κόβεται καλά.
  • Ξεκολλάμε το γλυκό από τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και ξεφορμάρουμε. Τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις:

Η καραμέλα γάλακτος υπάρχει έτοιμη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν θέλουμε ωστόσο, μπορούμε να την ετοιμάσουμε ως εξής: βάζουμε άφθονο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε -χωρίς να το ανοίξουμε- ένα κουτί με ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι πλήρως καλυμμένο με νερό. Σιγοβράζουμε για 3 ώρες, συμπληρώνοντας με νερό όποτε χρειάζεται, ώστε το κουτί να είναι μονίμως καλυμμένο. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Παγωμένο τσίζκεϊκ μπανόφι

 

https://theonewithallthetastes.com/2019/09/pagomeno-cheesecake-banoffee/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *