Πανεύκολο cheesecake ψυγείου με Νουτέλα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση και κρεμώδη, πλούσια  γέμιση με νουτέλα καιμε αφράτη μεταξένια υφή, χωρίς ψήσιμο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους σε όλες τις περιστάσεις.

 

Χρόνος: 15 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού Nutella
  • 220 γρ. σαντιγί έτοιμη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη σε μπλέντερ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ισομερώς στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα να αφρατέψει. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ για να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  4. Μειώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί, λίγη τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ στη πιο υψηλή και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακριβώς για να πετύχετε μια γέμιση παχιά, αφράτη με απαλή υφή.
  5. Στρώνετε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ, μέχρι να να παγώσει και σφίξει καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

4444

just-add-sprinkles.com

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-cheesecake-psigiou-noutela/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *