Υπέροχο νηστίσιμο cheesecake σοκολάτα-καρύδα με La Mia Stevia- Vegan chocolate coconut cheesecake with La Mia Stevia, by Lenia and the veggiesisters.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

Υλικά:
για τη βάση:
500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
120 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
για τη γέμιση:
800 ml κρέμα καρύδας (2 κονσέρβες), παγωμένες αποβραδίς στο ψυγείο
1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
125 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. La Mia Stevia
για την επικάλυψη:
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ πολτοποιώ τα μπισκότα. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύω καλά να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα. Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι κ αδειάζω το μείγμα των μπισκότων. Τα απλώνω κ τα πατικώνω με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ τη βάζω στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα καρύδας ώσπου να αφρατέψει κ να γίνει σα σαντιγί (να γυρνάς δηλ. το μπολ κ να μην πέφτει η κρέμα). Προσθέτω τη στέβια, το κακάο, τη μπανάνα κ ξαναχτυπώ. Κατόπιν χύνω τη λιωμένη σοκολάτα κ ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζω την κρέμα στη βάση, την ισιώνω με τη μαρίζ κ βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να παγώσει. Μετά από 2 ώρες με ένα πιρούνι περιχύνω με τη λιωμένη σοκολάτα, ξαναβάζω στο ψυγείο κ την επόμενη μέρα κάνω επίθεση σε αυτό το υπέροχο γλυκάκι! Καλή σας απόλαυση!

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα – καρύδα

Σημείωση: αν θέλετε μια πιο ελαφριά βάση, μπορείτε να κάνετε την ωμοφαγική βάση π.χ. με βρώμη κ χουρμάδες που προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή ή αυτή

 

http://theveggiesisters.gr/nistisimo-cheesecake-sokolata-karida/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Vegan chocolate coconut cheesecake with La Mia Stevia!

Ingredients:


for the crust:
500 gr. vegan cookies
120 gr. vegan butter, melted
for the filling:

800 ml coconut cream, chilled overnight
1 ripe banana, mashed
125 gr. dark chocolate, melted
2 Tbsp cocoa powder
2 Tbsp La Mia Stevia
for the topping:
50 gr. dark chocolate, melted

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

Instructions:
In a blender pulse cookies until powdered. Put them in a bowl and pour butter. Mix until well combined. Transfer the mixture on a springform pan. Press the mixture with your hands so that it forms a crust. Allow to cool in the fridge. In a food processor beat coconut cream until fluffy. Add stevia, cocoa powder and banana and beat again. Then pour in the melted chocolate and with a spatula stir to combine. Transfer this cream over the crust, even it with the spatula and put back in the fridge. After 2 hours drizzle with the extra chocolate and allow to cool overnight. Enjoy! (For a raw crust make this one or this one)

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

 

 

http://theveggiesisters.gr/vegan-chocolate-coconut-cheesecake-la-mia-stevia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *