Υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Mars, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Mars. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα μοναδικό γλύκισμα με ακαταμάχητη γεύση που σίγουρα θα μείνει αλησμόνητη σε σας και τους καλεσμένους σας. Ένα cheesecake που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις εκδηλώσεις σας.

 

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 40 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση και τοιχώματα:
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το cheesecake:
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 3 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60 ml νερό
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σοκολάτες Mars ψιλοκομμένες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπισκοτένια βάση και τοιχώματα: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σοκολάτας σε μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα τρίμμα που να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να συνδιαστούν τα υλικά και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα στη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων βάσης 20 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να κρυώσει καλά.
  2. Για το cheesecake: Για τη σος καραμέλας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει.
  3.  Για τη σος σοκολάτας:  Σε άλλη μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια με άλλες 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  4. Βάζετε τα 60 ml νερού (1/4 φλιτζάνι) σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτετε και τη σκόνη ζελατίνης και το βάζετε σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  5. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σε άλλο μπολ βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  6. Ρίχνετε το μείγμα ζελατίνης και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες Mars στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Ρίχνετε το μισό μείγμα τυριού μέσα στη μπισκοτένια βάση και ρίχνετε από πάνω τη μισή σος σοκολάτας και τη μισή σος καραμέλας. Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι, στροβιλίζετε το μείγμα κρέμας τυριού και σος, ζικ-ζακ, για να δώσει όψη μαρμάρου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας τυριού και τις υπόλοιπες σος, σοκολάτας και καραμέλας κάνοντας πάλι στροβιλισμούς με το καλαμάκι.
  8. Καλύπτετε το cheesecake με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Μετά το βγάζετε από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

taste.com.au

 

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocho-cheesecake-sokolata-mars/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *