Cupcakes σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!

Χρόνος Προετοιμασίας:

20´
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 25´-30´
Υλικά:

  • για 8-10 μερίδες
  • Για τα cupcakes
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά χτυπημένα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανιλίνη.
Χτυπάω στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το γάλα και λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου.
Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30΄περίπου.

Για την κρέμα: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα.
Βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελλωτό κορνέ την κρέμα και γαρνίρω τα cupcakes. Πασπαλίζω με λίγα τριμμένα μπισκότα.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3572&page=0#r=edit-tid-5-75/page=1

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *