Devil’s cake από την …chocoholic φίλη μας Εύη Πετρίδου και το “Mum mam” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

(Επισκεφτείτε την νέα  υπέροχη σελίδα της Εύης Πετρίδου  https://www.facebook.com/pages/Evis-dream-cakes/304641786408097?fref=pb&hc_location=profile_browser )

Ενα κολασμένο υγρό devil’s cake με γκαναζ σοκολάτας.

 

Υλικά για το cake
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
2 κουταλάκια μαγ. σόδα
3/4 της κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο
1 κούπα ζεστό καφέ
1 κούπα γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
Γκαναζ του Παρλιάρου
250 γρ κρέμα γάλακτος.
400 γρ σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια (εγώ χρησιμοποίησα κουβερτούρα γάλακτος)
λίγη κανέλα και λίγη βανίλια (η βανίλια είναι δική μου προσθήκη)
Ζεσταίνεται σε ένα κατσαρολακι τη κρέμα και την περιχύνεται στα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατευτούμε και είναι έτοιμη.
Διαδικασία
  1.  ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα (αλεύρι, αλάτι, baking powder,σόδα και κακάο) αφήστε στην άκρη.
  2. χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο για δυο λεπτά και προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη , το ζεστό καφέ, το γάλα και τη βανίλια.
  3. ενώνεται τα στερεά και τα υγρά ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα
  4. ψήνεται για 35 λεπτά στους 175 βαθμούς  σε προθερμασμενο φουρνο
  5.  όταν κρυώσει ρίχνεται και στρώνετε τη γκαναζ και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη
tip

αν θέλετε να έχετε ένα κέικ ομοιόμορφα ψημένο βρέξτε μια λωρίδα από μια παλιά πετσέτα και καλύψτε την περιφέρεια της φόρμας .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2013/11/donut.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *