Εύκολη τούρτα-κέικ (σε μακρόστενη φόρμα), από την Δήμητρα, τον Λευτέρη και το foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η γνωστή συνταγή για κέικ που σε κάθε σπιτικό υπάρχει από την μαμά, την γιαγιά, την πεθερά…κ.λ.π. Αυτή. Πώς θα σας φαινόταν σε συνδυασμό με δυο κρέμες σοκολάτας;
Το κλασσικό και αγαπημένο μας κέικ, λοιπόν, ντύθηκε με αέρινη κρέμα σοκολάτας και καλύφθηκε με μια σοκολατένια γκανάζ.
Μια πανεύκολη συνταγή για τούρτα- κέρασμα,ιδανική για αρχάριους στην ζαχαροπλαστική αλλά και για όσους θέλουν να σερβίρουν κάτι διαφορετικό εκτός του απλού κέικ. Συγχρόνως, βέβαια, να πληρεί τις απαιτήσεις μας σε απόλαυση, γεύση, ευκολία και σε χρόνο.
Το γαρνίρισμα βρίσκεται στις προσωπικές επιλογές και επιθυμίες του καθενός. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς, ακόμη και με τριμμένο μπισκότο!

 

Υλικά για το κέικ:
  • 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
  • 2 κάψουλες βανίλια σκόνη
  • 3 κ.σ. κακάο

Υλικά για τη γέμιση:
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

 

Υλικά για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για το κέικ:

1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 10′.

2. Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο στο μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.

3. Σε ένα μπολάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα.

4. Ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα για να μη χάσουμε τον αέρα. Προσοχή μην ανακατέψετε πολύ.

5. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος κοσκινίζουμε το κακάο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα κυκλικά. Τοποθετούμε το μείγμα μία από το άσπρο και μία από το κακάο εναλλάξ για να το κάνουμε Marble (ανάμεικτο) σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι της επιλογής μας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη φόρμα).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το ταψάκι που έχετε επιλέξει). Είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αυτή βγει καθαρή. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10′ στη φόρμα και έπειτα το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει σαντιγί.

Εκτέλεση για την επικάλυψη:

1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει φούσκες γύρω γύρω.
2. Κόβουμε την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει γκανάς.
Συναρμολόγηση: 

1. Κόβουμε το κέικ σε 3 επίπεδα με ένα πριονωτό μαχαίρι (εάν το βάλατε σε κοντό ταψάκι κόψτε το σε 2 επίπεδα).

2. Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Έπειτα καλύπτουμε με το επόμενο επίπεδο κέικ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η σαντιγί.

3. Περιχύνουμε τη γκανάς (επικάλυψη) και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και μετά είναι έτοιμη για κατανάλωση.

 

 

Καλή επιτυχία!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *