Εύκολο σουφλέ (moelleux) σοκολάτας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
125 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη σε κομματάκια
100 γρ λευκή ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (1/4 φλιτζανιού)
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάλτε το βούτυρο και προσθέστε την σοκολάτα
ανακατεύοντας να λιώσει..
Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπώλ και χτυπήστε τα με ένα σύρμα( φουέ)
μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το μείγμα βουτύρου-σοκολάτας στο μπώλ ανακατεύοντας συνεχώς.
Με ένα πινέλο βουτυρώστε ελαφρά 4 φόρμες για σουφλέ( ράμκινς)
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
και πασπαλίστε τες με κακάο.
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς για 8-10 λεπτά..
Αφήστε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας τα ράμκινς..
Υπέροχο μαζί με μια μπάλα παγωτό..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
https://koykoycook.gr/?p=24269
Αφήστε μια απάντηση