Εύκολο προφιτερόλ από την Angela Ganoti και το ditucook.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 8 μερίδες

1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα ή πτι μπερ

500 γραμ. φυτική κρέμα για σαντιγύ

1 λίτρο γάλα

250 γραμ. κουβερτούρα

1/2 πακέτο κακάο

6 κ.σ. κόρν φλάουρ

1/2 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

Χωρίζουμε με το μάτι το γάλα σε 3 μέρη. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 και στο υπόλοιπο διαλύουμε το κορν φλάουρ. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κακάο.  Στη συνέχεια ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει και να γίνει η κρέμα σοκολάτα.

Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια καθώς και τη βανίλια. Μόλις λιώσει καλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει τελείως. Δεν αμελούμε να ανακατεύουμε συχνά έτσι ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία κρούστας.

Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Στο μεταξύ η κρέμα σοκολάτας έχει κρυώσει και έτσι ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τη σαντιγύ, από πάνω σπάμε τα μπισκότα και τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Διακοσμούμε με λίγη σαντιγύ. Δοκιμάστε το. Είναι τέλειο!

 

 

 

http://ditucook.blogspot.gr/2014/04/blog-post_10.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *