VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Υλικά συνταγής

 

  • 1 συσκευασία double OREO
  • 2 μεγάλα μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα 60 %
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • άχνη για το σερβίρισμα
  • βανίλια για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε τετράγωνο η μακρόστενο πυρίμαχο. Στρώνουμε τα OREO σε μια σειρά στην βάση του ταψιού.
Βάζουμε τους κρόκους και τα αβγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε τα αβγά στη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά με σπάτουλα όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε τα OREO στο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια ψήνουμε για περίπου 40′. Ζεστό το σερβίρουμε με κουτάλι γιατί είναι υγρό και τρέμει, όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
Αχνίζουμε με άχνη, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.